Kerktijd.nl

Nieuw uitnodigingssysteem kerkdiensten

Voor het plannen van de kerkdiensten gaan we gebruik maken van Kerktijd.nl. Daarmee komt een einde aan de huidige methode op alfabet.

Hieronder leest u hoe het nieuwe systeem werkt en wat u moet doen om u aan te melden.

  1. U meldt zich aan via de link: https://app.kerktijd.nl/member/register/5d14d265-8765-4390-9cd0-0772306d1dad bij de Ger. Gem. Emmeloord. De leden die geen email hebben kunnen contact opnemen met de scriba.
  2. U vult het aanmeldformulier in en registreert zich daarmee bij Kerktijd.nl Bij de aanmelding moet u aangeven met hoeveel bezoekers u maximaal naar de diensten wilt komen. Hier vult u de maximale gezinsgrootte in van de kerkgaande gezinsleden, inclusief mogelijke aanhang. (Bij iedere uitnodiging is aantal bezoekers naar beneden bij te stellen). Daarnaast vinkt u zowel “Gereformeerde Gemeente Emmeloord” als “Kerkdienst” aan.
  3. Na uw inschrijving krijgt u een email met het verzoek om het e-mailadres te verifiëren. U bent pas ingeschreven nadat uw e-mailadres is geverifieerd, dit om spam en ongewenste aanmeldingen te voorkomen. Na het verifiëren wordt u doorgestuurd naar uw eigen accountpagina in Kerktijd. U hoeft aan de gegevens niets meer te wijzigen. De optie om uw account op inactief te zetten gebruikt u alleen bij langdurige afwezigheid, bijvoorbeeld tijdens vakanties of quarantaine. U bent nu klaar met het activeringsproces en kunt u afmelden, dit kan door rechtsboven op uw gebruikersnaam te klikken, waarna u klikt op “uitloggen”.
  4. Op de maandagavond voorafgaand aan de volgende diensten wordt de uitnodiging gemaakt en krijgen bezoekers een e-mail met de mededeling dat ze uitgenodigd zijn voor een aanstaande kerkdienst. U hoeft zich dus niet steeds opnieuw op te geven, u krijgt automatisch een uitnodiging als u aan de beurt bent.
  5. U dient vervolgens binnen 48 uur aan te geven of u wel of niet kunt komen. Ook kunt u per uitnodiging doorgeven of het aantal bezoekers waarmee u komt nog naar beneden aangepast moet worden. U voert dan het juiste aantal in waarna u op de button “wijzig” klikt. Nu is het opgeslagen en kunt u de pagina afsluiten. U krijgt binnen enkele minuten na uw aanmelding een bevestigingsmail.
  6. Zodra er minder dan het maximale aantal bezoekers zijn, gaat het systeem verder met uitnodigen tot het maximum is bereikt.

Uitnodigen gebeurt op een eerlijke manier. Niet wie het eerst komt, maar iedereen gelijke kansen. Indien u een keer aangeeft bij een uitnodiging niet te komen, komt u vervolgens eerder aan bod.

Zaterdagavond wordt er een lijst gemaakt van de aangemelde bezoekers. Deze wordt naar de kosters verstuurd.

In uw eigen aangemaakte account kunt u zelf wijzigingen aanbrengen als het gaat om het aantal bezoekers waarmee u hoopt te komen, en het tijdelijk inactief zetten van uw account.

U kunt inloggen in uw eigen account via: https://app.kerktijd.nl/login.

We willen u uitdrukkelijk vragen om u af te melden als u toch verhinderd bent, ook nadat u de uitnodiging geaccepteerd hebt kunt u dit tot zaterdagavond wijzigen in uw account. Hiermee zorgt u ervoor dat anderen uw plaats innemen.